15.10.2012

Avainnauhoista

Olen viime aikoina saanut muutamia tilauksia avainnauhoihin. Asiakkaat ovat kysyneet voisinko tehdä avainnauhan heidän toiveidensa mukaan. Miksipä en tekisi, on aina mukava saada tilauksia ja tykkään uusien ideoiden kehittelystä. Olen aiemmin tuossa kesällä tehnyt avainnauhoja pujottaen lasihelmiä vaijeriin ja sitten kiinnittämällä vaijerin päät rinkulalla johonkin riipukseen ja lukkoon, johon avain laitetaan. Niistä tulee ihan hauskoja niin, mutta ne ovat kenties sopivampia lapsille ja nuorille kuin aikuisille.



Kesällä tehty hiiriavainnauha


Nämä tilauksesta tekemäni avainnauhat ovat vähän korumaisempia ja perustuvat ketjun käyttämiseen. Nauha tehdään katkomalla ketju sopiviksi pätkiksi ja laittamalla pätkien väleihin esimerkiksi lasihelmi korupiikin avulla. Nauhan alaosaan voi sitten kiinnittää ketjunpätkän erilliseksi osakseen, johon kiinnitetään lukko avainta varten tai vaihtoehtoisesti sen voi jättää pois, jolloin nauha on ikäänkuin yhtä ketjua. Lukon ja mahdolliset muut osat kuten koristeet voi kiinnittää sitten haluamaansa kohtaan.

Alla oleva viime viikolla tekemäni avainnauha on tätä jälkimmäistä ideaa käyttäen tehty. Ketju on seitsenmillistä antiikkihopeoitua papuketjua ja nauhassa on pöllöriipus, jossa on molemmissa päissä reikä kiinnitystä varten. Helmet ovat lasia ja lukko on antiikkimainen sydänlukko. Nauhan tilannut asiakkaani kertoi tykkäävänsä mustasta, kirkkaasta ja liilasta sekä pöllöistä, jonka pohjalta suunnittelin tämän.


Tilaustyönä tehty avainnauha

Sydänkoru akaateilla ja lasihelmillä


Muutama päivä sitten tein tuon sydänkorun taas hieman eri tekniikalla. Pujotin vaijeriin helmihattuja, sinivihreitä akaatteja sekä mustia lasihelmiä. Jatkoin nauhaa antiikinhopeoidulla ketjulla. Riipus on helmiosuuteen kiinnitetty suuri sydän, jossa on rakkauteen liittyvä teksti.

Olen harkinnut korun muokkaamista avainnauhaksi lisäämällä siihen lukon avaimia varten. Sillä tavoin sitä voisi käyttää makunsa mukaan koruna tai avainnauhana käyttötarkoitusta halutessaan vaihdellen. Tämä viimeinen ihanuus on muuten vapaana, joten laita ihmeessä viestiä tulemaan mikäli haluat antaa sille uuden kodin!

1 kommentti:

Ninni kirjoitti...

Moi! Miten oot tehnyt tuon sydänkorun? Tosi hieno. :) Haluaisin itsekin oppia hieman monimutkaisempia koruja, nyt vielä "helmiä nauhaan" -vaiheessa.