4.1.2016

Joulujuttuja ja sen sellaista

Hei ystävät!

Blogiraasumme on taas ollut ihan sivuroolissa enkä ole saanut aikaiseksi kirjoittaa tänne lainkaan. Facebook-sivuamme päivittelen arkena melkeinpä päivittäin ja vastailen asiakkaiden viesteihin, mutta pidemmät tekstit jää yleensä kirjoittamatta vaikka ajatuksia olisi mielessä vaikka kuinka. Ajattelin näin uuden vuoden kunniaksi yrittää hieman aktivoitua tälläkin saralla.

Loppuvuosi oli Hellun ja Ninnin käsitöiden perinteen mukaan kiireinen. Teimme kovasti töitä omilla tahoillamme pitkin syksyä valmistautuessamme neljättä kertaa järjestettyihin Vanhankaupungin Joulumarkkinoihin Kokkolassa. Vaihdoimme Hellun kanssa ideoita ja jaoimme juttujamme mm. Whatsapissa ennen kuin jatkoimme hommaa kasvotusten marraskuussa. Menin tuolloin koruineni Kokkolaan. Vanhempieni olohuone muuttui melko pian käsityöpajaksi kun teimme inventaariota ja viime hetken valmisteluja. Joulukuun alussa saimme avaimet omaan mökkiimme ja pääsimme laittamaan sitä valmiiksi. Facebookista löytyy kuvia tästä vaiheesta: Jouluvalmisteluja


Hellu mökkimme vieressä


4. päivä ne sitten alkoivat. Toivoimme kovasti lunta ja pakkasta, sillä se luo oman, jouluisen tunnelmansa Joulumarkkinoille. Toiveisiimme vastattiin hetkellisesti ensimmäisenä viikonloppuna, jolloin saimme hieman lunta. Osallistuimme tapahtumaan nyt jo neljättä kertaa, kolmatta kertaa omassa mökissämme. Siitä on tullut rakas perinteemme. On mukavaa tavata asiakkaita ja jutella heidän kanssaan. Jotkut heistä ovat tulleet tutuiksi näiden muutamien vuosien saatossa. Joulumarkkinoiden järjestäjä Kokkolan matkailun Mari on mukava tyyppi ja meillä on myyjien kanssa ikäänkuin oma pieni yhteisö. Juttelemme, autamme toisiamme ja käymme ostoksilla toistemme mökeillä. Seurakunnan puuroa tulee syötyä päivittäin ja läheiseen kahvilaan on mukava piipahtaa teelle ja lämmittelemään. Oman lisänsä viikonloppuihin toi tänäkin vuonna Rödsössä asustava Matti-poro, jonka aitaus oli mökkimme vieressä. Mannerheimin aukio Vanhankaupungin kupeessa on loistava paikka jouluiselle tapahtumalle Raatihuoneineen, isoine kuusineen ja vartavasten paikalle tuotavine nuotioineen. Vanhankaupungin Joulumarkkinat 2015

Koira-asiakkaamme Rocky
Matti mutusti heinäkasaansa tyytyväisenä


Joulumarkkinoiden jälkeen oli aika inventaarion, pakkaamisen ja uusien ideoiden ja ajatusten sulattelun. Asiakkaiden kanssa käydyt keskustelut antavat aina miettimisen aihetta ja ideoita uusien juttujen kehittelyyn. Hellu tarttui toimeen heti ja alkoi tehdä uusia koiranpukuja ja suunnitella huovutetuja lapasia hänelle tilaamistani langoista. Minä keskityin lepäämiseen ja asioiden sulatteluun, olihan edessä pian kotimatka. Tulossa on myöhemmin mm. enemmän tekstikoruja sekä toivottuja urheiluaiheisia lasikapussikoruja. Jos teillä on muita toiveita niin kertokaa niistä ihmeessä vaikka viestillä!

Loppiainen on ylihuomenna, joten joulunaika on sitten virallisesti ohi. Taidanpa seuraavaksi kääntää katseeni ystävänpäivään ja kevääseen ja miettiä mitä uutta niitä varten keksisin. Blogin yritän pitää Facebook-sivumme tavoin ajantasalla. Kuulemisiin siis!

-Ninni






Ei kommentteja: