16.9.2012

Salaisia ystäviä ja outoja pöpöjä

Olen viimeisen viikon aikana ollut melkeinpä kokonaan poissa korupöydän äärestä. Viime sunnuntaina myöhään tuli sellainen selittämätön huono olo. Tuntui kuumeiselta, teki pahaa, puhti katosi. Olo helpotti yön aikana eikä herätessä ollut niin kurja olo, mutta se pentele palasi ja iltapäivällä nukahdin kun piti suunnata kaupungille. Raahustin kaupungille myöhemmin kuin oli ollut tarkoitus, ja sieltä sitten asioiden kautta illanviettoon myöhässä.

Illanvietossa ystävä kertoi omasta "ollako vai eikö olla" -flunssastaan: välillä olo on kurja ja välillä tuntee itsensä terveeksi. Kuulostipas tutulta, etenkin kun taas tiistaina oli kamala olo vaikka edellisiltana tuntui jo helpottavan. Inspiraatio karttaa tuollaista oloa, joten käytin aikani pääsääntöisesti nukkumiseen ja torkkumiseen oikeastaan tähän loppuviikkoon asti. Nyt sitten perjantaina olin liikenteessä ja kävin hakemassa muun muassa korutarvikepakettini postista. Ihania uusia juttuja tuli! Tein niistä muun muassa pöllökorusettejä. Niistä lisää joskus toiste!



Uusi pöllökorusettini


Huonon oloni lisäksi tekemistä ja ajanvietettä on ollut salaisten ystävien kanssa. Eräässä Facebookin kirppisryhmässä oli postaus tuossa kesällä, jossa pyydettiin ihmisiä mukaan salaisen ystävän rinkiin. Sivuutin sen ensin, mutta myöhemmin luin koko postauksen ja kiinnostuin asiasta. Minulla on aikaa ja tykkään pakkailla ja lähetellä juttuja. Ja kuka nyt ei lahjoja tykkäisi saada! Päätin osallistua ja kirjoitin ohjeiden mukaisen kommentin ketjuun. Kommentin keskeinen osa oli niin kutsuttu tykkäyslista, johon piti luetella mahdollisimman paljon asioita, joista tykkää. Oli jotenkin vaikeaa alkaa suorilta luettelemaan mieluisia asioita, mutta muiden listoista oli onneksi apua.

Rinki pääsi käyntiin ilmoittautumisajan päätyttyä. Saimme ringin vetäjältä viestin, jossa olivat ensimmäisen oman salaisen ystävämme tiedot. Kirjoitin tykkäämiset ja osoitetiedot paperille ja suuntasin keskustaan ostoksille. Lahja oli suht helppo keksiä vaikka ystäväni tykkäsikin melko pitkälle eri asioista kuin minä. Ostettavan osan lisäksi suunnittelin hänelle korun, joka sopi mielestäni hyvin tykkäyslistassa lueteltuihin asioihin. Sitten vain paketti postiin ja odottelemaan palautetta. Suuri osa homman viehätyksestä tulee antamisesta: on kiva kuulla mitä ystävä on tykännyt lahjastaan. 

Innostuin ensimmäisestä salaisen ystävän ringistä sen verran, että kun kuulin ringin vetäjän juuri aloittamasta ryhmästä, liityin siihen heti. Nyt olen sitten osallistunut kaikenkaikkiaan neljään rinkiin: kirppisryhmän rinkiin, elokuun rinkiin sekä syyskuun teema- ja yleisrinkeihin. Lahjojen miettiminen ja hankkiminen on mukavaa hommaa kuten myös muiden kuvien ihastelu. Tykkäyslista kasvaa ja muuttuu koko ajan ja kuvakollaaseja on hauskaa väkertää. Lisäksi ryhmässä käydään mielenkiintoisia keskusteluja ja höpötetään vähän vaikka mistä asiasta. Aikaa toki tämä harrastus vie, mutta pääsääntöisesti vain ringin alettua, tässä lahjojenlähetysvaiheessa. Nyt kun olen omat lahjani lähettänyt - ja saanutkin - voin vain katsella sivusta ja odottaa ystävieni reaktioita.


Syyskuun teemaringissä saamani lahja. Kiljahdin noista ihanista kissatarroista!

Syyskuun yleisringissä saamani lahja, joka teki iloiseksi minun lisäkseni Nasun. Sticklit on kohta syöty ja pingviini-lelu on saanut kyytiä!



Nämä tämän kirjoituksen kuvat on muuten otettu ihkauudella kamerallani! Tilasin sen alkuviikosta Netanttilasta ja sain hakea jo eilen Anttilasta kaupungilla hiihtäessäni. Lauantai onkin mennyt uudella lelulla leikkiessäni, kuten siippa asian ilmaisi. Olen kuvannut näiden lahjojen lisäksi melkoisen kasan kuvausta odottaneita koruja sekä ylimääräisiä korutarvikkeita, jotka laitoin myyntiin Käsityökirppikselle.

Kukaan ei sitten huomaa mihin aikaan tämä kirjoitus on julkaistu, eihän?

2 kommenttia:

Piparminttu-Pipsa kirjoitti...

Mahtava idea tuo rinkijuttu? Mistä sinne pääsee?? :) Tahtoo mukaan!! :)

FinnishFollower kirjoitti...

Salainen ystävä postitusrinki löytyy osoitteesta: http://www.facebook.com/groups/335270159887566/