20.8.2012

Ajatuksia ajasta

Olen sen verran uusi tässä korumaailmassa, että en ole tullut ajatelleeksi aiemmin miten ajan kulumista tulisi ennakoida. Yliopistossa työskennellessäni oli selvää milloin uudet opetussuunnitelmat piti tehdä tai milloin opinto-opasta piti käydä läpi ja päivittää. En kuitenkaan ennen ole ollut missään tekemisissä kaupan alan tai vastaavan kanssa, joten ajatus sesongeista ja niiden vaihtumisesta ei ole tullut mieleeni.

Tuossa yksi päivä Facebookia selatessani heräsin tähän ajatukseen, että tosiaan, jotkut miettivät jo joulumarkkinoita. Käsityökirppiksellä nimittäin olivat ihmiset laittaneet myyntiin tarvikkeita joulujuttuihin ja muut olivat niitä ostamassa. Ja minäkö olen elänyt vielä kesää!

Niinpä olen sitten yrittänyt kääntää päätäni syksy- ja talviasentoon. Olen mm. ostanut samaiselta Käsityökirppikseltä joulukuusi- ja lumihiutaleriipuksia, tehnyt yhden kissanpeiton kutomalla ja miettinyt punaisten helmien tilaamista erilaisiin ranne- ja korvakoruihin. Olen myös täydentänyt sydänriipusvarastojani, mielestäni sydämet sopivat hyvin jouluun. Muistan edelleen äidilläni olleet punaiset, muoviset sydämenmuotoiset piparimuotit, joilla leivoimme piparkakkuja aina ennen joulua. Paras osa taisi mielestäni olla koristelu: niihin oli kiva piirrellä kuvioita ja kirjoittaa sokerikuorrutuksella. Joulunaikaan liittyy paljon hyviä muistoja.

Eilen sain syksyinspiraation ja kaivoin esille kaikki oranssit ja mustat lasihelmet sekä howliitti-kiviset pääkallot. Ajattelin tehdä niistä Halloweenin inspiroimia koruja kissojen auttamiseksi sekä itselle myyntiin. Taidanpa tarttua niihin jo tänään!


Pääkalloja kerrakseen. Kuva: Bicone Design


Työn alla ovat näiden vuodenaikajuttujen lisäksi sormukset. Tein muutaman sormuksen pitkän aikaa sitten ostamistani pohjista. Toiselle niistä oli kolme ostajaa, joten lupasin tehdä lisää. Etsin eilen sitten ympäri nettiä sormuspohjia. Tänään laitan tilaukset menemään - toivottavasti heillä on nopea toimitus.

Ei kommentteja: